När det kommer till hockey finns det olika divisioner. För att utvecklas i hockey måste man spela på olika nivåer. I Sverige har man elitserien som högsta division. Men de flesta måste börja lägre. För att spela division 2 hockey behöver man träna intensivt och ofta. Division 2 är den fjärde högsta serien i Sverige.

Ishockey i Sverige

Ishockey är fördelat på olika typer av förbundsserier. I fallande skala: elitserien, allsvenskan, division 1 och sedan kommer division 2 hockey. Hur kommer man vidare från division 2 till division 1, eller hockeyettan som det kallas för? Jo, om vi exempelvis tittar på region syd har de två serier (A och B). Ettan i de två serierna får spela kval mot landets övriga regioner och på så sätt eventuellt kvala in till åtråvärda hockeyettan!

Division 2 norra Sverige

Eftersom det finns så många hockeylag i Sverige har man delat in serierna geografiskt. Man har helt enkelt utgått från väderstrecken. Vad gäller division 2 norra finns det tre stycken tabeller: A,B och CD. Tabellen CD har man slagit ihop på grund av att det inte finns tillräckligt många lag i det området som kvalat in i den divisionen.

Division 2 en publikvänlig sport

Division 2 är en mycket publikvänlig sport och den delen av förbundsserierna i Sverige som är nederst på skalan. Om man tränar hockey och är tillräckligt bra har man alla möjligheter att klättra på skalan. Hockey är en sport för hela familjen och som engagerar både kropp och själ. Vill du engagera dina barn i något fysiskt som kräver mycket träning, är ishockey för er.