Hockey är en av de absolut största sporterna i flera länder i världen och även betting på hockey så populärt att det omsätter enorma belopp. Vecka efter vecka under matchsäsongen. Det finns såväl professionella spelar som försöker leva spel som hockeyfans som bara satsar mindre belopp för att det skapar ett extra spänningsmoment till matcherna de följer. Här ska vi ge ett par generalla tips som vi hoppas ska göra så att du förbättrar dina chanser att gå med plus på ditt spelande.

Ta rygg på proffsen

Ett hockey odds tips är att man ska försöka vara beredd precis när oddsen på en match man vill spela på släpps. Om oddssättarna gjort ett misstag och oddset är “för bra”, i relation till risken, kommer det genast att spelas mycket av de erfarna spelarna. Det kan man se på att oddset snabbt förändras. Ser man en sådan oddsförändring kan det alltså vara en bra idé att haka på och själv lägga ett spel.

En annan klassiker är att följa spelbloggar och läsa tidningar där experter uttalar sig om olika sporthändelser och ibland om vilka odds som är bäst för tillfället. Många som vill spela för stora belopp men som inte har så mycket kunskap låter ofta experter på hockey odds spela för deras pengar mot några procent av vinsten. Hockey är en sport där spelbolagen har mycket kunskap, speciellt om de stora matcherna. Därför kan det vara svårt att hitta odds som är så bra att det är värt att spela för belopp som är höga i relation till vad man har för spelbudget.

Bättre odds längre ner i divisionerna

Att specialisera sig på en lite mindre hockeyliga och att börja följa lag i de lägre divisionerna kan innebära att man som spelare får ett kunskapsövertag gentemot oddssättarna. Då har man mycket större chans att hitta odds som har ett värde, som man brukar säga. Att spela just på värde och inte med hjärtat är något som kännetecknar erfarna spelare som vill gå med plus i långa loppet.

Har man möjlighet att, via TV eller en stream, följa en hockeymatch i just en udda liga eller långt ner i seriesystemet kan man få ett väldigt bra läge att hitta fina live odds. Spelbolagen har nämligen inte personal som följer alla de hundratals matcher som är spelbara och oddsen baseras på matematiska algoritmer. Du som följer matchen live har helt enkelt ett bättre beslutsunderlag och kan se om ett odds är bra eller inte.

Betting förhöjer nöjet

Kunskap är nyckeln till framgång

För att göra bra ifrån sig inom betting behöver man kunna en del om den eller de sporter man spelar på. Betting inom hockey kan sägas vara en kunskapstävling mellan dig som spelare och spelbolagens oddssättare. Man behöver dock inte själv vara en expert, så länge man lyssnar på någon annan som är det. Ett viktigt tips är att alla proffs inom betting ser långsiktigt på det här med spel. De satsar även när det är liten chans att ett spel slår in, om oddset trots allt är bra i relation till risken. Ibland räcker det att ett odds av tio slår in, för att man ska gå med plus.